08 205 98 80

               E-pošta: preventiva.vzd@gmail.com

Pred vami je zadnja letošnja številka Preventivčka, ki je hkrati tudi uvodna v prihajajoče leto 2015.

  

ZZZS je v lanskem letu za nadomestila plače za čas zadržanosti od dela zaradi bolezni porabil skoraj 228 milijona evrov, vsak dan pa je bilo v bolniškem staležu 16.000 delavcev. Skupaj to predstavlja 9,3 milijona delovnih dni, od katerih jih je skoraj polovico šlo v breme delodajalcev. Tudi zato smo na področju varnosti in zdravja pri delu spregovorili o absentizmu, pri izvajanju laičnih kontrol bolniškega staleža pa vam do konca januarja nudimo 15 % popust.

  

Na področju kadrovsko pravnih zadev smo spregovorili o osebnem dopolnilnem delu. S 1. 1. 2015 se na tem področju obeta kar nekaj sprememb - preverite, katere in kako bo to morebiti vplivalo tudi na katerega izmed vas. V kolikor boste potrebovali svetovanje in pripravo dokumentacije v zvezi s tem, boste prejeli 15 % popust na naše storitve.

   

Želimo vam prijetno branje, navdihujoče bližajoče se praznike in obilo uresničenih ciljev v letu 2015!

Na področju varnosti in zdravja pri delu smo tokrat spregovorili o stresu in psihosocialnih tveganjih na delovnem mestu, zato vam ob tej priložnosti ponujamo 10 % popust pri pripravi programa promocije zdravja na delovnem mestu.
 
Na področju kadrovsko pravnih zadev pa si boste lahko več prebrali o podjemni pogodbi, za pripravo katere vam nudimo kar 15 % popust.

 

Poletni meseci prehajajo v jesensko obdobje in po dvojni poletni številki Preventivčka vam v prilogi posredujemo novo.Tokrat v njej ne spreglejte obravnave kar treh izjemno pomembnih tematik za vsakega delodajalca.
 
Na področju varnosti in zdravja pri delu smo spregovorili o enem izmed precej stresnih dejavnikov, prisotnih v delovnem okolju - hrupu, ki še zdaleč ni omejen zgolj na proizvodne procese. Za meritve hrupa vam bomo tako v mesecu septembru kot tudi oktobru priznali  kar do 20 % popust.
 
Na področju varstva pred požarom bomo v septembru in oktobru aktivno izvajali usposabljanje odgovornih oseb za gašenje začetnih požarov in izvajanje evakuacije, ki je za delodajalca obvezno. Več informacij v zvezi z usposabljanjem vam bomo tekom meseca še posredovali.
Novost pri nas je tudi ta, da lahko pri nas kupite gasilne aparate različnih velikosti po zelo ugodnih cenah.
 
Ena izmed zagotovo najbolj aktualnih tematik v Sloveniji posega na področje kadrovsko pravnih zadev. Govorimo seveda o delu in zaposlovanju na črno, zato smo se jima v tej številki dodobra posvetili. Ker mnogokrat za svoje delo mnogi nimajo ustrezne pogodbe o zaposlitvi, vam v mesecu septembru nudimo 15 % popust pri pripravi avtorskih in podjemnih pogodb ter pogodb o začasnem in občasnem delu upokojencev in pogodb o poslovodenju.
 
Iz vseh treh področij lahko za vas in vaše zaposlene pripravimo izobraževalne seminarje, kjer bomo tematike temeljito predelali in vam odgovorili na vsa vaša vprašanja! Vsebino seminarja določite vi!
 
Glede na poostren inšpekcijski nadzor v naši regiji vam toplo priporočamo, da imate vso dokumentacijo s področja kadrovsko pravnih zadev ustrezno urejeno, zlasti pa v skladu z zakonodajo, prav tako pa imate sistematično urejeno tudi vso dokumentacijo s področij varnosti in zdravja pri delu ter varstva pred požarom. V kolikor ste pri čemerkoli v dilemi, nas, prosim, kontaktirajte in skupaj bomo zagotovo zadostili vsem predpisanim zahtevam.
 
Glede na aktualnost tematik se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo, če boste e-časopis posredovali tudi vašim sodelavcem, bližnjim, znancem, ..., ki bi jih področja ne le utegnila zanimati, temveč bi jim zbrane informacije in naša strokovna pomoč lahko še kako koristili.
 
Želimo vam prijetno branje ter prijeten in varen (delovni) september!
V tokratni številki Preventivčka smo se na področju varnosti in zdravja odločili za podrobnejšo obravnavo uporabe osebne varovalne opreme. V širšem sklopu le-te vam še do konca meseca nudimo do 20 % popust pri izvedbi meritev hrupa na delovnem mestu.
 
Odpoved pogodbe o zaposlitvi delavcem invalidom je tematika, ki je zaradi svoje kompleksnosti lahko zelo pereča tako pri delodajalcih kot tudi pri delavcih. V pomoč pri razjasnitvi vprašanj vam do konca oktobra nudimo 15 % popust na storitve, povezane s tem področjem.
 
V mesecu septembru smo vas pozvali na usposabljanje oseb, odgovornih za gašenje začetnih požarov in izvajanje evakuacije. Mnogi med vami ste se že odzvali, tistim, ki se usposabljanja do sedaj še niste utegnili udeležiti, pa sporočamo, da bomo le-ta izvajali tudi še v mesecu novembru.
 
Želimo vam prijetne in varne jesenske dni!
Tokratna poletna, dvojna številka e-časopisa, vas bo na področju varnosti in zdravja pri delu seznanila z obravnavo poškodb pri delu. Za temeljni dokument, ki zagotavlja večjo raven varnosti in zdravja v delovnem okolju, Izjavo o varnosti z oceno tveganja, vam do konca meseca avgusta ponujamo kar 20 % popust.
 
Zelo aktualna tema na področju kadrovsko pravnih zadev je še vedno mobbing, zato smo o njem ponovno spregovorili. Pri svetovanju in pripravi Pravilnika o ukrepih delodajalca za zaščito delavcev pred spolnim in drugim nadlegovanjem ter trpinčenjem na delovnem mestu vam, prav tako do konca avgusta, nudimo 15 % popust.
 
Verjamemo, da boste tudi v tokratni vsebini zasledili kakšno koristno in zanimivo informacijo tudi za vas.

I Z B E R I   M O D R O,   I Z B E R I   P R E V E N T I V O.

Avtorske pravice ©2013 Preventiva d.o.o. Vse pravice pridržane

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information